Elérkezett a kenyér sütés ideje, most egy teljes kiőrlésű,tönkölylisztes ,sokmagos kenyeret,és zsömléket terveztem sütni, természetesen öreg tésztával.
A hozzávalók: 1 kg kenyérliszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg öreg tészta
1 evőkanál só
6 dl langyos víz
2 dkg élesztő
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bepakoltam a dagasztógép üstjébe,és kezdődhetett a dagasztás.A dagasztás után deszkán még át gyúrtam a tésztát,és a kelesztő kosárba duplájára hagytam kelni. Kelesztés után a tésztát ketté vettem, és az egyik felét kerek kenyérnek formáztam , a másik felét pedig zsömlének.A kenyérnek formált tészta egy sütőpapírral bélelt, kerek jénaiba került, a zsömle formájúak pedig sütőpapírral bélelt tepsibe lettek pakolva. Így is hagytam kelni őket, majd a tetejüket lepermeteztem vízzel, bevágtam a tetejüket,és vegyes magokkal jól megszórtam. Ezután mehettek a sütőbe, ami 220 fokra lett előmelegítve 50 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése