Powered By Blogger

2014. október 6., hétfő

Zöld fűszeres,kecskesajtos kiflik.


Mostanában a zöld fűszerek a gyakori szereplők a konyhában.Most kiflibe kerültek finom kecskesajttal tölteléknek.Először a tölteléket készítettem el ,hogy az ízek összeérjenek.
A töltelék hozzávalói : 15 dkg kecskesajt /apró kockára vágva /
                                   egy csokor snidling
                                   bazsalikom
                                   rozmaring
                                   zsálya
                                   kakukkfű
                                   2 szem paradicsom/ kimagozva/
                                   kaliforniai piros paprika/ apró kockákra vágva/

A zöld fűszereket felaprítjuk,a paradicsom húsát és a paprikát is apró kockákra vágjuk, és a kis kockákra vágott kecskesajttal össze keverjük ,majd sózzuk borsozzuk.

A kifli hozzávalói : 60 dkg finom liszt
                            20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                              2  teáskanál só
                              3  dkg élesztő
                              1 kis doboz joghurt
                              2 dl tej
                              1 egész tojás
                              3 evőkanál olaj
                              8 dkg olvasztott vaj /kinyújtott tészta lekenéséhez/

A hozzávalókat a vaj kivételével, dagasztógép üstjébe pakolom, 10 perc dagasztás elég hogy sima tésztát kapjunk.A dagasztás után félre teszem a kelesztőtálba, és hagyom duplájára kelni.A megkelt tésztát vékonyra kinyújtom ,és lekenem az olvasztott vajjal majd feltekerem a rövidebb oldaláról mint a bejglit.
Letakarom, és hagyom kelni egy félórát.Amikor megkelt, a tésztát ketté vágom, kinyújtom és arasznyi széles csíkokra vágom, majd három szögekre osztom.A három szögeket megtöltöm az előre elkészített töltelékkel, majd feltekerem kifliformára.Sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom, és hagyom kelni.A kelesztés után lekenem egy felvert tojással, és 180 fokosra előmelegített sütőbe 20 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése