Powered By Blogger

2013. április 11., csütörtök

Medvehagymás kifli és a sajtos kifli

Mai kiruccanásunk egyik oka a veteményezésen kívül , a medvehagymát megszedni. Megint sikerült egy szép csokorra valót hazahozni.Hazafelé kigondoltam hogy medvehagymás kifliket sütök.
A hozzávalók: 1 kg búzaliszt
                      20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
                        2 egész tojás
                        1 kocka élesztő/ felfuttatva/
                        1 evőkanál só
                        6 dl tej
                        2 evőkanál cukor
                        1 dl olaj
                        1 csokor medvehagyma/finomra aprítva/
                        olvasztott margarin/lekenni a tésztát/
Összeállítjuk a tésztát,rugalmas tésztát kapunk,duplájára kelesztjük.Amikor megkelt átgyúrjuk, és elfelezzük a tésztát, mert egyszerre nem fér el a deszkán.Kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra és meg kenjük az olvasztott margarinnal,és rászórjuk a finomra vágott medvehagymával.Majd felvágjuk négyzetekre,és a sarkánál fogva feltekerjük szorosan.Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk.A tetejét vízzel hígított tojássárgával lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
A sajtos kiflinél hasonlóan járunk el,kinyújtjuk a tésztát ,olvasztott margarinnal lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Ezeket is négyzet alakúra vágjuk, feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk.Tetejét lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.Hagyjuk kelni a tepsiben egy félórát,majd 180 fokos előmelegített sütőbe 20 perc alatt pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése